Nacht van de Mode 2021

‘Nu een Nacht van de mode niet kan, maken we er gewoon een hele maand van!’ Het jaarlijks terugkerende evenement in het Modekwartier wat altijd op de tweede zaterdag van juni plaats vindt, kan ook dit jaar niet plaatsvinden op de gebruikelijke manier. Maar, zoals het creatieve ondernemers betaamt, zijn er verschillende alternatieven bedacht. De hele maand juni kunnen bezoekers in het Modekwartier terecht voor diverse activiteiten en inspiratie opdoen bij een bijzondere Moderoute. Het thema dit jaar is ‘Na Jou’.

Een thema met een stevige inhoud, maar ook een thema waaraan elke ondernemer zijn of haar eigen draai kan geven. ‘Na Jou’ draait om de vraag hoe we de wereld achterlaten voor de generaties na ons. Hierbij kan gedacht worden aan onderliggende thema’s als duurzaam ondernemen, hergebruik en zingeving.
De vraag die ík aan je wil stellen is: “Weet jíj wat er met de kleding gebeurt als jij het niet meer draagt?
Door het gebruik van natuurlijke materialen wordt het mogelijk om gedragen kleding te recyclen en het materiaal weer te gebruiken als grondstof. Op weg naar een circularie mode-industrie dus.