Meester gezelproject 2021

Het thema van het Meester Gezel project is deze keer ‘Something old with something new’. Allen worden uitgedaagd met dit thema en op een andere manier dan op school met hun handen aan de slag te gaan.
Om ‘Something old with something new’ te verwerken in deze editie van het Meester Gezel project, had Sanne geen moeite: ‘Ik heb veel oude spullen thuis!’ Van haar oma heeft ze al leren naaien én upcyclen (oude kleding vermaken tot iets nieuws). Met toestemming van haar moeder nam ze het bruidsmeisjes jurkje mee wat ze droeg toen haar ouders 12 ½ geleden trouwden. Dat zullen de mouwen worden van haar te maken prinsessenjurk. ‘Ik kom al mijn hele leven op Fantasy fairs, festivals waar mensen verkleed als bijvoorbeeld gnomen, prinsessen en heksen naar toe gaan. Vorig jaar heb ik ook al eens een tweedehands jurk voor een festival geüpcycled.’ Nu maakt ze een prinsessenjurk vanaf het begin.
Het is de bedoeling dat Sanne de opleiding Basismedewerker Fashion op het Rijn IJssel in één jaar afrondt, omdat ze op sommige terreinen voor loopt. Daarom is ze bij Chris Meijers Collectie in Modekwartier Arnhem geplaatst, om een boost degelijke naai ervaring te krijgen. ‘Ik hoop dat ik daarna door kan stromen naar de opleiding Mode & Maat. Uiteindelijk wil ik een eigen bedrijf met een kledinglijn, maar ook om met mensen die minder te besteden hebben kleding samen te maken. Geen geld? Er is altijd een uitweg en er is niets mis met tweedehands.’
Kijk hier  als je meer wilt weten over het meester-gezel project.