Chris Meijers Collectie

Chris Meijers Collectie - Chris aan het werk in de winkel

Chris Meijers collectie is een slow-fashion label, dat duurzame, eerlijke kleding voor vrouwen maakt.

Het kleermakersoog en het vakmanschap van Chris Meijers staan garant voor perfect passende en op maat gemaakte ontwerpen. Voor de kleding wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen.

Comfort, kwaliteit en duurzaamheid zorgen voor jarenlang draagplezier.

Stoffen

Voor haar kleding gebruikt Chris stoffen van natuurlijke materialen. Als het kan, kiest ze stoffen die mens- en milieuvriendelijk geproduceerd worden.

Ze werkt veel met wol, linnen en katoen, maar ook met hennep, ramie en bamboe.

Mooie stof heeft weinig versiering nodig. Voor de ontwerpen maakt Chris gebruik van de eigenschappen van de stof, waardoor stof en ontwerp één geheel vormen.

Gedekte, maar sprekende kleuren hebben haar voorkeur: zeegroen, aubergine, chocoladebruin, grijs of zwart.

Ontwerpproces

Zodra Chris een mooie stof zie en voel, begint zich in haar hoofd een beeld te vormen van een kledingstuk of een vorm. Ze drapeert de stof op een paspop tot het gedachtebeeld samenvalt met een ontwerp. Pas als een kledingstuk op deze manier is ontstaan, tekent ze het patroon op papier. Deze manier van werken heet “moulage”. Het voordeel is dat stof en ontwerp precies bij elkaar passen en elkaar versterken.

Eenvoud is onuitputtelijk

Maatwerk

Naast de stof en het ontwerp bepaalt ook het lichaam het succes van een kledingstuk. De kleding uit de Chris Meijers collectie wordt vooral gedragen door vrouwen van 35 tot 65 jaar. De modellen zijn altijd geschikt voor de maten medium en large. Als het ontwerp het toelaat, kan Chris ook small of extra large maken.

Alle kleding wordt gemaakt in het eigen atelier. Dit biedt de mogelijkheid om het kledingstuk aan te passen aan de behoeften en wensen van de klant. De maten waarin gewerkt wordt liggen tussen maat 36 en maat 44.

Broeken

Voor veel vrouwen is het lastig een goed passende broek te vinden. Bij de Chris Meijers Collectie is het mogelijk een perfect zittende broek te laten aanmeten. Aan de hand van een pasmodel wordt eerst de pasvorm bepaald. Met behulp van een aantal modellen en stoffen bespreken we vervolgens je wensen.