Chris Meijers Collectie

Chris Meijers Collectie - Chris aan het werk in de winkel

Casual chique, met een vleugje jaren vijftig

Chris Meijers collectie is een slow-fashion label, dat duurzame fairtrade kleding voor vrouwen maakt.

Het kleermakersoog en het vakmanschap van Chris Meijers staan garant voor perfect passende en op maat gemaakte ontwerpen. Voor de kleding wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen.

Comfort, kwaliteit en duurzaamheid zorgen voor jarenlang draagplezier.

Stoffen

Voor mijn kleding gebruik ik stoffen van natuurlijke materialen. Als het kan, kies ik biologische geproduceerde stoffen. Ik werk bijvoorbeeld veel met wol, linnen en katoen, maar ook met hennep, ramie en bamboe.

Mooie stof heeft weinig versiering nodig. Ik gebruik dan ook meestal effen stoffen. Het eigen karakter van de stof benadruk ik met kleine accenten, zoals kant, borduurwerk of plooitjes. Gedekte, maar sprekende kleuren hebben mijn voorkeur: zeegroen, aubergine, chocoladebruin, grijs of zwart.

Ontwerpproces

Zodra ik een mooie stof zie en voel, begint zich in mijn hoofd een beeld te vormen van een kledingstuk of een vorm. Ik drapeer de stof op een paspop tot mijn gedachtebeeld samenvalt met een ontwerp. Pas als een kledingstuk op deze manier is ontstaan, teken ik het patroon op papier. Deze manier van werken heet “moulage”. Het voordeel is dat stof en ontwerp precies bij elkaar passen en elkaar versterken.

Eenvoud is onuitputtelijk

Maatwerk

Naast de stof en het ontwerp bepaalt ook het lichaam het succes van een kledingstuk. Mijn kleding wordt vooral gedragen door vrouwen van 35 tot 65 jaar. De modellen zijn altijd geschikt voor de maten medium en large. Als het ontwerp het toelaat, kan ik ook small of extra large maken.

Alle kleding wordt gemaakt in het eigen atelier. Dit biedt de mogelijkheid om het kledingstuk aan te passen aan de behoeften en wensen van de klant. De maten waarin ik werk liggen tussen maat 36 en maat 44.

Broeken

Voor veel vrouwen is het lastig een goed passende broek te vinden. Bij de Chris Meijers Collectie is het mogelijk een perfect zittende broek te laten aanmeten. Aan de hand van een pasmodel wordt eerst de pasvorm bepaald. Met behulp van een aantal modellen en stoffen bespreken we vervolgens je wensen.

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone