Accessoires en meer

Chris Meijers Collectie - Habiba kettingen 2009

Chris Meijers verkoopt naast haar eigen labels ook kleding en accessoires van andere ontwerpers. Alle zorgvuldig samengesteld en goed combineerbaar met haar eigen collectie. Daarnaast is er ook altijd een kunst expositie in de winkel.

Sieraden

De sieraden worden gemaakt door ontwerpster Birgitte Tijdink. Zij reist veel naar Afrika en is daar altijd op zoek naar voorwerpen, waar zij sieraden van kan maken. Ook laat zij ter plaatse materialen op ambachtelijke wijze maken.

De glaskralen die tegenwoordig worden geproduceerd worden geshie-kralen genoemd en zijn stuk voor stuk handgemaakt. In een vormpje van klei strooit men bijvoorbeeld laag om laag verschillende kleuren gemalen glas, vaak afkomstig van oude flessen.

Het brons wordt nog steeds gemaakt volgens de traditionele methode uit de 15e eeuw. De bronzen kralen worden voornamelijk in Ghana en in Burkino Faso gegoten.

De kettingen en armbanden zijn samenstellingen van oude en nieuwe kralen uit met name West Afrika en Kenia.

Mimood Knits

Het breiwerk van Mimood Knits is een ander label dat in de atelierwinkel van Chris Meijers Collectie te koop is. Het is een prettige, ecologische aanvulling op de eigen collectie.

Kunst aan de muur

Aan de muren exposeert altijd een bevriende kunstenaar. Op dit moment hangt er werk van Alice van de Werfhorst.